Francúzov šokovala smrť 12-ročnej „Loly“, telo našli v debni. Obvinili 24-ročnú ženu

Francúzska polícia vyšetruje piatkový nález tela dvanásťročného dievčaťa v debne v parížskom 19. obvode. Pred vyšetrujúcim sudcom dnes stála psychicky narušená 24-ročná žena, ktorá bola obvinená z vraždy, znásilnenia a mučenia maloletej. Obvinený bol aj 43-ročný muž, ktorý bol obvinený z toho, že jej pomáhal s prepravou tela, informovala dnes agentúra AFP.

17.10.2022 23:03
debata (1)

Rodičia kontaktovali políciu v piatok popoludní, keď sa ich dcéra, o ktorej úrady informujú iba ako o Lole, nevrátila zo školy. Jej telo zamaskované handrami v nepriehľadnej plastovej debne našiel pred polnocou bezdomovec v areáli rezidencie, kde dievča s rodinou bývalo. Podľa výsledkov pitvy bolo dievča uškrtené.

Dvadsaťštyriročnú ženu dnes parížsky vyšetrujúci sudca obvinil z vraždy a znásilnenia s priťažujúcimi okolnosťami, povedal AFP zdroj oboznámený so situáciou. Podozrivá bol zatknutá už v sobotu za úsvitu v obci Bois-Colombes.

Žena podľa vyšetrovateľov pri výpovedi „kolísala medzi uznaním a popieraním skutočností“. Povedala, že „obeť odvliekla do bytu svojej sestry, ktorá žije v rovnakom dome ako dievča, donútila ju osprchovať sa a potom sa dopustila sexuálneho zneužívania a ďalšieho násilia, ktoré viedlo k jej smrti, a ukryla telo v debni“. „Na každej nohe obete bola červenou napísaná nula a jednotka,“ uviedol parížsky prokurátor.

Štyridsaťtriročný muž, ktorý stál pred súdom neskôr, bol obvinený z toho, že žene pomáhal s prepravou a ukrývaním tela. Súd naňho uvalil dohľad, pretože kvôli povahe trestného činu nemôže zostať vo väzbe.

Počas víkendu k domu, kde dievča žilo, začali ľudia prinášať kvety a pokladať odkazy. Obyvatelia štvrte serveru BFM TV povedali, že ich deti sa teraz boja samy chodiť po ulici a rodičia ich všade sprevádzajú. Škola, do ktorej Lola chodila, povolala špeciálneho krízového psychológa. Školu dnes tiež navštívili starostka Paríža Anne Hidalgová a minister školstva Pap Ndiaya.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #vražda #znásilnenie #Paríž