Zelenskyj v USA vydá knižne niekoľko svojich vojnových prejavov

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na začiatku decembra vydá v USA knihu, ktorá bude obsahovať niekoľko jeho vojnových prejavov.

18.10.2022 07:04
Volodymyr Zelenskyj Foto:
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
debata (53)

Uviedla to agentúra AP s odvolaním sa na vydavateľstvo The Crown Publishing Group. Podľa ukrajinského prezidenta môže kniha Američanom priblížiť ukrajinské reálie a pomôcť im pochopiť počínanie Ukrajincov v súčasnom boji proti Rusku.

Kniha, ktorá podľa vydavateľa vyjde 6. decembra a bude sa volať A Message from Ukraine (Správa z Ukrajiny), bude obsahovať šestnásť Zelenského prejavov. Prezident napíše aj úvod knihy, o predslov sa postará Arkadij Ostrovskij, ktorý pracuje pre týždenník The Economist a špecializuje sa na Rusko a východnú Európu.

Video
Zelenskyj Európanom: Vyjdite do ulíc, podporte Ukrajinu v jej boji.

Zelenskyj vo vyhlásení, ktoré zverejnilo vydavateľstvo The Crown Publishing Group, uviedol, že prejavy vybral tak, aby Američanom priblížil Ukrajinu. „Ak chcete pochopiť, kto sme, odkiaľ pochádzame, čo chceme a kam ideme, tak sa musíte viac dozvedieť o tom, kým sme. A táto kniha vám v tom pomôže,“ sľubuje Zelenskyj americkým čitateľom. Kniha vyjde v rámci projektu United24, ktorý založil Zelenskyj a ktorý koordinuje medzinárodnú charitatívnu pomoc Ukrajine.

Zelenskyj, ktorý je prezidentom od roku 2019 a predtým bol hercom, sa stal po februárovej ruskej invázii v zahraničí tvárou ukrajinského vzdoru. Od 24. februára predniesol desiatky prejavov pred zahraničnými parlamentmi, medzinárodnými organizáciami a vládami, v ktorých vyzýval na podporu svojej napadnutej krajiny.

53 debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #vojna na Ukrajine #Volodymyr Zelenskyj