Polícia navrhla obžalovať bývalého poslanca Feriho z troch znásilnení

Česká polícia navrhla obžalovať bývalého poslanca Dominika Feriho z troch prípadov znásilnenia. Informuje o tom portál Novinky.cz s odvolaním sa na vyjadrenie polície prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

20.10.2022 10:28
dominik feri Foto:
Archívna snímka
debata (8)

Polícia o vývoji prípadu informovala vo štvrtok s tým, že „kriminalisti ukončili vyšetrovanie prípadu a na Obvodné štátne zastupiteľstvo pre Prahu 3 zaslali návrh na podanie obžaloby pre tri prípady znásilnenia“.

Podľa predchádzajúcich informácií čelí Dominik Feri trestnému stíhaniu za sexuálne obťažovanie a znásilnenie. Obeťami boli údajne dievčatá, s ktorými sa zoznámil na sociálnych sieťach a pozval ich do svojho bytu alebo bytu svojich priateľov, kde sa podľa nich následne dožadoval pohlavného styku. Po zverejnení obvinenia vlani v júni rezignoval na poslanecký mandát. Tento rok 19. mája štátny zástupca zamietol sťažnosť, ktorú Feri podal proti začatiu trestného stíhania.

V prípade odsúdenia hrozí bývalému poslancovi až 10 rokov väzenia, pretože je stíhaný aj za trestný čin znásilnenia spáchaný na dieťati, ktoré dovŕšilo 17 rokov, uviedla v marci polícia.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #znásilnenie #Dominik Feri