Kostarika: Našli zrejme vrak, ktorým letel aj známy nemecký podnikateľ Schaller

Kostarické úrady v sobotu potvrdili, že nemecký podnikateľ Rainer Schaller sa nachádzal na palube lietadla, o ktorom sa predpokladá, že sa zrútilo pri pobreží Kostariky.

22.10.2022 20:58
debata (3)

Úrady tejto stredoamerickej krajiny uviedli, že v priebehu soboty sa im podarilo nájsť asi 28 kilometrov od letiska Limón vrak lietadla. Úrady pritom predpokladajú, že ide o súkromné lietadlo, na ktorého palube cestoval Schaller, zakladateľ nemeckej siete posilňovní McFit. Okrem neho bolo na palube aj niekoľko jeho príbuzných.

Podľa úradov neboli pri vraku lietadla pozorované žiadne známky po ľuďoch, ktorí ním cestovali, píše AFP.

Schaller (53), cestoval s ďalšími nemeckými občanmi vrátane 44-ročnej ženy, 40-ročného muža a dvoch maloletých osôb. Pilot lietadla mal 66 rokov a bol švajčiarskym občanom.

Kostarické úrady dostali upozornenie o zmiznutí lietadla, ktoré smerovalo z Mexika na letisko Límon, v noci na sobotu, uviedol kostarický minister pre verejnú bezpečnosť Jorge Torres. Stroj, na ktorého palube bol aj Schaller, prestal komunikovať s kontrolnou vežou blízko obce Barra de Parismina, ktorá leží len pár minút od Límonu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kostarika