Ruský bombardér sa pred týždňom zrútil na Jejsk kvôli dvom čajkám v motore

Ruský bombardér Su-34 sa pred týždňom zrútil v Jejsku na juhu Ruska, pretože sa mu pri vzlete do motora dostali dva vtáky, napísala agentúra TASS s odvolaním sa na nemenované zdroje v bezpečnostných zložkách.

24.10.2022 09:49
debata (6)
VIDEO: Horiaci dom po páde lietadla v ruskom Jejsku
Video

Bombardér sa zrútil na obytný dom v kúpeľnom meste pri Azovskom mori. Obaja piloti sa katapultovali. Nešťastie si vyžiadalo 15 mŕtvych, vrátane troch detí, ďalšie tri desiatky osôb utrpeli zranenia pri požiari, ktorý nasledoval po vznietení leteckého paliva.

„Počas vzletu sa dve čajky dostali do motorov Su-34. Ich pozostatky našli experti pri obhliadke trosiek lietadla. Táto skutočnosť viedla k požiaru jedného z motorov lietadla, čo bola príčina pádu,“ napísal TASS.

Russia Warplane Crash Čítajte viac Ruský bombardér zabíjal Rusov

Obaja piloti podľa ministerstva obrany hlásili, že lietadlo vzlietlo počas stúpania po štarte. Su-34 odštartoval 17. októbra z vojenského letiska na cvičný let, lietadlo bolo bez výzbroje, uviedla agentúra.

VIDEO: Nabité? Páľ! Ruské tanky počas bojov na Ukrajine
Video

Jejsk leží v ruskom Krasnodarskom kraji, zhruba 70 kilometrov juhovýchodne od ukrajinského prístavného mesta Mariupol, ktoré okupuje ruská armáda. Agentúra DPA minulý týždeň upozornila, že mesto leží tak blízko pri fronte na Ukrajine, že lietadlá odtiaľ môžu štartovať aj na bojové misie. Z dôvodu blízkosti ukrajinského bojiska majú teraz v okolí mesta Jejsk zákaz lietať iné ako vojenské lietadlá.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #pád lietadla #vojna na Ukrajine