Takmer 90 % Ukrajincov chce podľa prieskumu bojovať, a nie vyjednávať s Ruskom

Skoro deväť desatín Ukrajincov, presnejšie 86 percent, nemá záujem o vyjednávanie s Moskvou a domnieva sa, že je nutné pokračovať v ozbrojenom boji aj v prípade, že Rusko nepreruší ostreľovanie ukrajinských miest, uviedol v pondelok web denníka Ukrajinska pravda.

24.10.2022 12:26
Vojna na UA / Streľba / Paľba / Ostreľovanie / Foto: ,
Ukrajinskí vojaci ostreľujú ruské pozície v meste Bachmut v doneckom regióne 21. október 2022
debata (107)

Informoval o výsledkoch prieskumu verejnej mienky, ktorý kyjevský sociologický ústav KMIS uskutočnil cez uplynulý víkend. Len desatina opýtaných požadovala začať rokovania, aby Rusko čo najskôr ukončilo ostreľovanie, a to aj za cenu ukrajinských ústupkov.

Video
Vojna dronov. Ten ukrajinský znivočil ruský tank.

Podľa prieskumu 71 percent opýtaných plne súhlasí s názorom, že Ukrajina musí klásť ozbrojený odpor bez ohľadu na rozsiahle ostreľovanie ukrajinských miest. Ďalších 15 percent s týmto názorom skôr súhlasilo.

Väčšinový názor podľa prieskumu prevláda aj na východe Ukrajiny, kde najmä obyvatelia Charkovskej a Doneckej oblasti čelia ustavičnému ostreľovaniu ruskými raketami a delami.

Za boj sa vyslovila aj väčšina ruskojazyčných opýtaných, presnejšie 66 percent. Za rokovania aj za cenu ústupkov sa vyslovilo 29 percent ruskojazyčných respondentov. V prípade ukrajinsky hovoriacich účastníkov prieskumu predstavoval tento pomer 89 k siedmim percentám.

107 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine