Nemecký podnikateľ Schaller zahynul s rodinou pri leteckej havárii pri Kostarike

Nemecký podnikateľ Rainer Schaller, zakladateľ siete posilňovní McFit, bol spolu s rodinou na palube ľahkého lietadla, ktoré sa minulý týždeň v piatok zrútilo do mora pri pobreží Kostariky. V pondelok to pre tlačovú agentúru DPA povedala hovorkyňa jeho spoločnosti RSG Group Jeanine Minatyová.

24.10.2022 22:04
Schaller Foto: ,
Na archívnej snímke z 22. mája 2018 nemecký podnikateľ Rainer Schaller.
debata (3)

„Sme šokovaní, bez slov a plní smútku nad touto tragickou nehodou,“ uviedla Minatyová.

Schaller (53) bol generálnym riaditeľom spoločnosti RSG Group so sídlom v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko a vlastní sieť posilňovní McFit v Nemecku, Rakúsku, Taliansku, Poľsku a Španielsku. Schallerova spoločnosť RSG Group má aj iné značky posilňovaní, ako John Reed, Gold's Gym a Cyberobics.

Vyšetrovanie pokračuje aj po sobotňajšom náleze tiel v mori pri Kostarike, teda deň po zrútení lietadla. Obete našli počas pátrania po nezvestnom súkromnom lietadle, na ktorého palube bolo päť nemeckých pasažierov a pilot, informovala v sobotu kostarická televízna stanica Teletica s odvolaním sa na ministerstvo pre verejnú bezpečnosť.

Komunikácia s lietadlom sa prerušila v piatok okolo 18.00 h miestneho času (v sobotu o 02.00 h SELČ), keď letelo z Mexika do mesta Puerto Limón na karibskom pobreží, uviedol šéf úradu pre civilné letectvo Fernando Naranjo. Komerčné lietadlo typu Piaggio P180 Avanti odštartovalo popoludní z mesta Palenque v mexickom štáte Chiapas.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kostarika #zrútenie lietadla