Päťmetrový pytón v Indonézii usmrtil ženu a prehltol ju vcelku

Ženu v indonézskej provincii Jambi usmrtil a vcelku prehltol pytón, keď šla do práce na kaučukovú farmu. Jej mŕtve telo sa v žalúdku hada našlo takmer neporušené. V stredu o tom informovali tamojší predstavitelia. TASR správu prevzala zo stanice BBC.

26.10.2022 13:06
debata

Nezvestnosť asi 50-ročnej ženy nahlásil večer jej manžel, keď sa nevrátila z práce domov. V oblasti začali okamžite zasahovať pátracie skupiny. O deň neskôr objavili miestni dedinčania pytóna s neštandardne veľkým bruchom. Hada usmrtili a v jeho útrobách našli pozostatky nezvestnej ženy.

Podľa vyjadrenia miestnej polície meral pytón približne päť metrov.

UPOZORNENIE: Video obsahuje nevhodné zábery pre mladistvých a citlivé povahy

Hoci sú podobné incidenty zriedkavé, BBC pripomína, že nejde o prvý prípad, čo v Indonézii zjedol pytón človeka – stalo sa to aj v rokoch 2017 a 2018.

Pytóny prehĺtajú svoju korisť vcelku. Ich čeľusť je prepojená mimoriadne flexibilným väzivovým tkanivom, čo im umožňuje roztiahnuť tlamu aj okolo väčších obetí.

Odborníci uvádzajú, že tieto hady sa obvykle živia potkanmi a inými zvieratami, avšak čím viac rastú, tým väčšiu korisť dokážu prehltnúť. Uprednostňujú vraj väčších jedincov, ktorí im poskytnú viac kalórií. Pytóny dokážu prehltnúť i ošípané či dokonca kravy, vysvetľuje BBC.

debata chyba
Viac na túto tému: #pytón #indonézia