Biden v predstihu hlasoval v amerických parlamentných voľbách

Prezident Spojených štátov Joe Biden v sobotu v predstihu hlasoval v amerických parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať 8. novembra.

30.10.2022 02:53
Joe Biden, Natalie Bidenová, voľby 2022 Foto: ,
Joe Biden s vnučkou Natalie Bidenovou po hlasovaní v amerických parlamentných voľbách.
debata

Urobil tak spoločne so svojou 18-ročnou vnučkou Natalie, ktorá sa prvýkrát mohla zúčastniť na voľbách. Biden uviedol, že v najbližších dňoch navštívi viaceré štáty USA, aby pomohol Demokratickej strane v boji o hlasy.

Predvolebné prieskumy naznačujú, že demokrati by mohli stratiť kontrolu nad oboma komorami amerického Kongresu, teda nad Snemovňou reprezentantov aj Senátom. Nespokojnosť voličov s vysokou infláciou totiž podkopáva nádeje demokratov, že budú ťažiť zo sporu s republikánmi ohľadom práva na potrat, napísala agentúra Reuters.

„Cítim sa dobre,“ povedal po hlasovaní Biden, ktorý v novembri oslávi 80. narodeniny. Dodal, že plánuje navštíviť okrem iného Nové Mexiko a Kaliforniu. Voliči teraz podľa neho stoja pred zásadnou voľbou, ktorá môže výrazne zmeniť vývoj v nasledujúcich desaťročiach. „Je to voľba medzi dvoma veľmi odlišnými víziami pre túto krajinu,“ vyhlásil.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Kongres