Neúprosní Číňania. Zavreli ľudí v Disneylande, odísť môžu len s negatívnym testom

Čínske úrady v pondelok v rámci svojich prísnych opatrení proti šíreniu COVIDU-19 bez varovania uzavreli Disneyland v Šanghaji. Návštevníkov púšťa von iba s negatívnym testom. Zdravotníci v najväčšom čínskom meste v pondelok informovali o desať lokálne prenesených prípadov nákazy koronavirom, informovala agentúra Reuters.

31.10.2022 19:38
Disneyland, Šanghaj Foto: ,
Šanghajský Disneyland s najväčším hradom.
debata (4)

Disneyland krátko pred poludním miestneho času oznámil, že s okamžitou platnosťou a až do odvolania uzatvára zábavný park a okolité oblasti, aby vyhovel pravidlám spojeným s bojom proti COVIDU-19. Vedenie Šanghaja súčasne uviedlo, že park zakázal ľuďom vstupovať aj vychádzať a že všetci návštevníci vo vnútri areálu budú musieť s odchodom počkať na výsledky testov. Každý, kto park navštívil od 27. októbra, bude navyše trikrát počas troch dní musieť podstúpiť test na COVID-19.

Ľudia na sociálnych sieťach uvádzali, že počas uzávierky boli atrakcie pre „uväznených“ návštevníkov aj naďalej v prevádzke. Spoločnosť Shanghai Disney uviedla, že park teraz poskytuje „obmedzenú ponuku“ atrakcií a že dodržiava covidové opatrenia v súlade s pokynmi čínskych zdravotných úradov.

Pondelkové uzavretie predstavuje ďalší zo zásahov do prevádzky šanghajského Disneylandu, ktorý počas lockdownu na začiatku tohto roka nefungoval viac ako tri mesiace. Už vlani v novembri uviazlo v parku kvôli koronavírusovým opatreniam viac ako 30 000 návštev­níkov.

Čínske čísla nakazených sú v porovnaní s ďalšími štátmi stále veľmi nízke, úrady ale zastávajú politiku takzvanej nulovej tolerancie. Zavádzajú preto prísne uzávery aj v prípade, že sa potvrdí len niekoľko málo prípadov nákazy. To kvôli výrazným komplikáciám kritizuje časť obyvateľstva. Uzávery majú navyše negatívny vplyv na druhú najväčšiu ekonomiku na svete, čo sa v niektorých prípadoch prenáša aj na hospodárstvo ďalších krajín.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Šanghaj #Disneyland #koronavírus