Ideológ Putinovej vojny Dugin: Rusko vedie svätú vojnu proti antikristovi

Ultranacionalistický ruský ideológ a spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina Alexander Dugin v piatok vyhlásil, že Rusko vedie "svätú vojnu proti antikristovi". Uviedol to v rozhovore pre ruskú štátnu televíziu.

04.11.2022 22:13
dugin Foto:
Alexander Dugin počas príhovoru na pohrebe svojej dcéry Darje v Moskve 23. augusta 2022
debata (104)

Dugin, ktorého dcéra Daria v auguste zahynula pri výbuchu auta v Moskve, vyhlásil, že súhlasí s tvrdeniami čečenského vodcu a zároveň ďalšieho Putinovho prívrženca Ramzana Kadyrova, ktorý vyzval ruské jednotky na „desatanizáciu“ Ukrajiny.

„Je to pravoslávny boj, posledná apokalypsa, eschatologická bitka za pravoslávne Rusko, sväté Rusko, proti antikristovi,“ povedal Dugin. Dodal, že to je hlavným cieľom „špeciálnej vojenskej operácie“, ako Rusko nazýva svoju inváziu na Ukrajinu.

Aj podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev označil v piatok ruskú vojnu na Ukrajine za konflikt so Satanom, pričom varoval, že Moskva môže všetkých svojich nepriateľov poslať do pekelného ohňa.

V príspevku, ktorý niekdajší šéf Kremľa venoval ruskému Dňu národnej jednoty, ďalej uviedol, že cieľom jeho vlasti je „zastaviť vládcu pekla: bez ohľadu na to, aké meno používa – či Satan, Lucifer alebo Iblís“. Rusko má podľa Medvedeva k dispozícii totiž mnohé zbrane vrátane schopnosti poslať všetkých svojich nepriateľov do „plameňov gehenny“, čo je hebrejským výrazom pre peklo.

Dmitrij Medvedev Čítajte viac Medvedev: Rusko bojuje so Satanom, svojich nepriateľov pošle do pekla
104 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Alexander Dugin