Pri požiari v nočnom klube v Rusku zomrelo najmenej 15 ľudí, podozrivého zatkli

Najmenej 15 ľudí prišlo v noci na sobotu o život pri rozsiahlom požiari, ktorý vypukol v nočnom podniku v ruskom meste Kostroma. Polícia zadržala muža podozrivého z toho, že požiar spôsobil.

05.11.2022 08:16 , aktualizované: 12:35
debata (7)

Ruské agentúry priniesli správy, podľa ktorých mohol požiar vzniknúť po tom, ako opitý muž na parkete vystrelil svetlicu zo signálnej pištole.

Oheň v bare Poligon nahlásili okolo 2.00 h a hasičom sa ho podarilo zahasiť okolo 7.30 h. Štátna televízia priniesla zábery horiacej jednopodlažnej budovy v logistickom centre, kde sa podnik nachádza. Plamene sa rozšírili na plochu vyše 3500 štvorcových metrov. Z budovy evakuovali okolo 250 ľudí.

Polícia oznámila, že identifikovala a zadržala podozrivého zo spôsobenia smrti z nedbanlivosti, ktorého odovzdali vyšetrovateľom.

Gubernátor Kostromskej oblasti Sergej Sitnikov pôvodne oznámil, že zahynulo 13 ľudí. Pohotovostné zložky následne uviedli, že našli pozostatky ďalších dvoch ľudí.

Kostroma, ležiaca na rieke Volga vyše 300 kilometrov severovýchodne od Moskvy, má približne 230 000 obyvateľov a patrí k najstarším mestám v Rusku. Známa je stredovekou architektúrou a kláštormi.

V Rusku došlo v posledných rokoch k viacerým smrtiacim požiarom v zábavných podnikoch. V roku 2018 si veľký požiar v nákupnom centre v sibírskom meste Kemerovo vyžiadal 60 životov. V roku 2009 pri požiari v nočnom klube v meste Perm zahynulo 156 ľudí.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #požiar