Kličko: Putin nepotrebuje Ukrajincov. Potrebuje Ukrajinu bez nás

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko obvinil ruského prezidenta Vladimira Putina zo zámeru zničiť Ukrajincov. "Putin nepotrebuje Ukrajincov. Potrebuje región, potrebuje Ukrajinu bez nás," uviedol.

06.11.2022 13:55
Vitalij Kličko Foto: ,
Starosta Kyjeva Vitalij Kličko (vľavo) počas návštevy jedného z kontrolných stanovíšť v ukrajinskej metropole
debata (68)

Reagoval tak na pokračujúce ruské útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. V sobotu večer vo vysielaní ukrajinskej štátnej televízie Kličko tiež upozornil, že ukrajinská metropola pre pokračujúce ruské útoky čelí možným výpadkom elektriny, vody a kúrenia.

Kličko odkázal, že obyvatelia Kyjeva by mali šetriť zásobami a zvážiť dočasné vysťahovanie. Túto situáciu opísal ako najhorší možný scenár. „Robíme všetko pre to, aby sa to nestalo. Chceme však byť otvorení. Naši nepriatelia robia všetko pre to, aby toto mesto ostalo bez kúrenia, elektriny a vody – skrátka, aby sme všetci zomreli,“ povedal starosta. Podľa jeho slov žijú v ukrajinskej metropole zhruba tri milióny ľudí vrátane 350-tisíc vnútorne vysídlených osôb.

Kyjevské úrady pripravujú viac než tisíc miest s vykurovaním pre prípad, že pokračujúce ruské útoky vyradia z prevádzky ústredné kúrenie.

68 debata chyba
Viac na túto tému: #Vitalij Kličko #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine