Bezmocná Moskva. Rusko nezničilo ani jeden HIMARS, tvrdí Ukrajina

Je to zbraň, ktorá zásadne zasiahla do vojny, ktorú proti Ukrajine rozpútalo Rusko. Americké salvové raketomety HIMARS sa stali už takmer synonymom úspešnej obrany Kyjeva proti veľkej invázii.

09.11.2022 04:25
HIMARS Foto: ,
Americký salvový raketomet HIMARS.
debata (224)

Ukrajinské ministerstvo obrany Rusom pripomenulo, akí sú bezmocní. "Od začiatku veľkej invázie nestratila Ukrajina ani jeden HIMARS, ale Rusko stratilo svoju ľudskosť a dôstojnosť. A už nehovoriac o stovkách tisícoch ton munície a tisíckach vojakov, ktoré poslalo na istú smrť,“ napísal rezort obrany na sociálnej sieti Twitter.

VIDEO: HIMARS-y v bojovom aj cvičnom nasadení

Video
Pozrite si video HIMARS-ov ukrajinského ministerstva obrany a ozbrojených síl USA.

Rusko v minulosti tvrdilo, že viaceré HIMARS-y sa mu podarilo zničiť. Keby aj áno, stále to vyzerá tak, že americké salvové raketomety odvádzajú v rukách Ukrajincov vo vojne skvelú prácu. Ako informoval spravodajský server Politico, Kyjev dostal od leta od Washingtonu už 20 systémov HIMARS.

"Mali obrovský vplyv na dianie na bojisku, lebo umožnili ukrajinským silám zasahovať ruské ciele desiatky kilometrov za frontovými líniami na Donbase a v okolí Chersonu,“ napísalo Politico.

© Autorské práva vyhradené

224 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #vojna na Ukrajine #dodávky zbraní #Putinova vojna #HIMARS