Najväčší boháči prišli o desiatky miliárd dolárov. Kto kraľuje rebríčku najbohatších?

Nepriaznivý vývoj na trhoch výrazne zmenšil bohatstvo podnikateľov, ktorí majú najväčšie majetky na celom svete. Pozrite si graf, aby ste sa dozvedeli, aké straty utrpeli v miliardách amerických dolárov.

09.11.2022 14:11
Bernard Arnault, salma hayek Foto:
Miliardár Bernard Arnault s herečkou Salmou Hayekovou, ktorá je jeho manželka. Francúzsky boháč stratil za posledných 12 mesiacov viac ako 36 miliárd amerických dolárov.
debata (3)

Hlavný porazený je Američan Mark Zuckerberg, zakladateľ sociálnej siete Facebook. Na nepríjemnom druhom mieste sa nachádza čínsko-kanadský obchodný manažér Changpengo Zhao, ktorý je riaditeľ najväčšej kryptomenovej platformy na svete Binance. Tretí v poradí je Elon Musk z USA, riaditeľ a najväčší akcionár automobilky Tesla.

Na štvrtom mieste sa nachádza ďalší americký biznismen Jeff Bezos, šéf spoločností Amazon a Blue Origin. Za ním nasleduje Larry Page (tiež z USA), ktorý je tvorca internetového vyhľadávača Google. V tesnej blízkosti podobnej straty sa ocitol Sergey Brin, rodák z Moskvy s americkým občianstvom (on a Page vlastnia firmu Alphabet).

Až na siedmom nelichotivom mieste sa objavil niekto iný, ako sú miliardári z USA. Je na ňom Bernard Arnault, predseda predstavenstva koncernu LVHM, ktorý je známy ako výrobca luxusného tovaru značky Louis Vuitton či koňaku Hennesy. Poradové číslo osem sa tiež spája s Parížom – patrí Françoise B. Meyersovej. Táto Francúzka získala obrovské bohatstvo vďaka tomu, že sa stala dedičkou kozmetickej firmy L'Oréal.

Deviata v poradí je MacKenzie Scottová, bývalá manželka Jeffa Bezosa, ktorá po rozvode získala veľa majetku. Rebríček uzatvára Bill Gates, americký spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #najbohatší ľudia #rebríček najbohatších