V Egypte sa do vodného kanála zrútil autobus, zahynulo 19 ľudí

Devätnásť ľudí dnes prišlo o život na severovýchode Egypta, keď sa autobus, ktorým cestovali, zrútil do vodného kanála. Ďalších šesť osôb utrpelo zranenie. Informujú o tom agentúry s odvolaním sa na egyptské ministerstvo zdravotníctva.

12.11.2022 14:21 , aktualizované: 15:44
debata

Autobusom cestovalo 35 ľudí. Nehoda sa stala v governoráte Dakahlíja asi 110 kilometrov na sever od Káhiry. Agentúra DPA uvádza, že podľa úradov bola príčinou nehody chyba pri predbiehaní. Egyptské médiá bez podrobnejšieho spresnenia podľa agentúry AFP zase uviedli, že príčinou havárie bol nefunkčný volant.

Dopravné nehody sú v Egypte pomerne častým zjavom, pretože cestné komunikácie sú v tejto blízkovýchodnej krajine často v nedobrom stave a dopravné predpisy sa všeobecne príliš nedodržiavajú.

Oficiálne štatistiky hovoria, že napríklad v roku 2021 zahynulo na cestách Egypta – najľudnatejšieho arabského štátu – okolo 7 000 ľudí.

V júli tohto roku zahynulo v strednom Egypte – pri meste Mallawí v guvernoráte Minjá – 25 ľudí a 35 ďalších cestujúcich sa zranilo, keď autobus narazil do kamióna zaparkovaného na krajnici vozovky. Nákladné auto bolo odstavené, aby jeho posádka mohla vymeniť poškodené pneumatiky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #nehoda autobusu