Žiadne vojenské technológie pre Rusko. USA uvalia ďalšie sankcie

Spojené štáty uvalia nové sankcie na medzinárodnú sieť jednotlivcov a spoločností, ktoré pracujú na získavaní vojenských technológií pre ruskú vojnu na Ukrajine.

14.11.2022 06:06
debata (168)

Podľa agentúry Reuters to vyhlásila americká ministerka financií Janet Yellenová na okraj summitu G20 na indonézskom ostrove Bali.

Podľa Yellenovej sa nové sankcie budú týkať 14 jednotlivcov a 28 ďalších subjektov, vrátane finančných sprostredkovateľov. Odkiaľ dotyční pochádzajú, odmietla ministerka zatiaľ oznámiť. Podrobnosti by mali byť oznámené počas pondelka.

„Ide o súčasť širšieho úsilia narušiť ruské vojnové snahy a odoprieť Rusku vybavenie, ktoré potrebuje,“ povedala novinárom Yellenová.

Americké ministerstvo financií už skôr uvalilo sankcie na veľké ruské zbrojárske firmy a ministerstvo obchodu zakázalo export amerických súčiastok a technológií, ktoré boli využívané ruskou armádou. Yellenová uviedla, že to už malo dopady na situáciu na ukrajinských bojiskách.

Rusku sa podarilo zaobstarať si drony z Iránu, ktoré využilo na útoky na mestá a energetickú infraštruktúru na Ukrajine. Iránske vojenské subjekty už podliehajú americkým sankciám kvôli jadrovému programu Teheránu.

Yellenová zároveň uviedla, že Spojené štáty budú pokračovať vo finančnej a ekonomickej pomoci Ukrajine.

168 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #vojna na Ukrajine