KĽDR vypálila do Japonského mora ďalšiu balistickú strelu

Severná Kórea vo štvrtok vypálila smerom do Japonského mora ďalšiu balistickú raketu krátkeho doletu. Informovala o tom juhokórejská armáda. TASR správu prevzala z agentúr AP a Jonhap.

17.11.2022 08:57
debata (1)

Vypálenie strely sa uskutočnilo len niekoľko hodín po tom, čo Pchjongjang vyhlásil, že ak budú Spojené štáty stále trvať na svojich záväzkoch brániť svojich spojencov v indicko-tichomorskom priestore, uskutoční „intenzívnejšie vojenské operácie“.

Agentúra AP pripomína, že vypálenie balistickej rakety sa uskutočnilo po trilaterálnom stretnutí amerického prezidenta Joea Bidena, japonského premiéra Fumia Kišidu a juhokórejského prezidenta Jun Sok-jola v Kambodži, ktorí testy balistických striel zo strany KĽDR ostro odsúdili.

KĽDR Čítajte viac KĽDR odpálila štyri rakety, do cvičenia v Južnej Kórei sa zapoja aj bombardéry B-1B

Severná Kórea tento rok mimoriadne zintenzívnila skúšky zbraní. Skúšobne odpálila už viac než dve desiatky balistických rakiet, pričom jedna z nich preletela aj ponad Japonsko. Na začiatku novembra vypálila vyše 30 rakiet do Japonského a Žltého mora v reakcii na šesťdňové spoločné vojenské cvičenie Južnej Kórey a Spojených štátov.

V súvislosti so zvýšenou vojenskou aktivitou Severnej Kórey sa množia náznaky, že KĽDR už dokončila prípravy na svoj siedmy jadrový test.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Severná Kórea #balistická raketa