10-tisíc dielikov a 1,5 metra. Z lega si môžete postaviť doteraz najvyššiu stavbu

Fanúšikovia stavebnice lego si budú môcť novo z kociek postaviť kópiu parížskej Eiffelovej veže. Tá je vysoká 1,49 metra a ide o doteraz najvyššiu stavbu, ktorú je možné zostaviť, uviedla americká CNN.

17.11.2022 14:37
Eiffelova veža v Paríži Foto:
Eiffelova veža v Paríži.
debata (3)

Ako uviedla dánska spoločnosť vo svojej tlačovej správe, „závratným výšinám skutočnej parížskej budovy stavba z lega zodpovedať nebude, ale je navrhnutá tak, aby bola autentickou replikou slávnej veže.“

Stavebnica má 10 001 dielikov a je možné z nej na veži postaviť aj vyhliadkové plošiny, výťahy a tiež časť okolitého parku. Aj keď ide o najvyššiu stavbu z lega, nejde o najväčšiu stavbu, pokiaľ ide o počet dielikov. Tým sa môže pochváliť stavebnica Lego Art World Map, ktorá sa skladá z 11 695 dielikov.

zelenskyj Čítajte viac O LEGO figúrku Zelenského je enormný záujem, predáva sa za 91 eur

Eiffelova veža z lega sa začne predávať 25. novembra a bude stáť 629,99 dolárov (605 eur).

Parížska stavba z roku 1889 meria 330 metrov a pomenovaná bola po svojom konštruktérovi Gustavovi Eiffelovi. Počas výstavby predčila Washingtonov monument a stala sa najvyššou stavbou na svete. Titul držala po štyri desaťročia, kým ju v roku 1929 prekonal newyorský mrakodrap Chrysler Building. Keď bola veža dokončená, predpokladalo sa, že vydrží 20 rokov, kým bude rozobraná. Aj po 133 rokoch ale veža stále stojí, a to len vďaka starostlivej údržbe.

Francúzsko, Paríž, Eiffelova veža, Čítajte viac Magistrát upúšťa od kontroverznej úpravy okolo Eiffelovky. Parížania si vydýchli
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Eiffelova veža #lego