Požiar domu v Pásme Gazy si vyžiadal 21 obetí, z toho sedem detí

Najmenej 21 ľudí zahynulo a ďalší utrpeli zranenia pri požiari budovy v palestínskom Pásme Gazy, uviedla dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnych zdravotníkov.

17.11.2022 20:42
debata (1)

Podľa záberov, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, začala horieť celá rezidenčná budova v utečeneckom tábore Džabálija, ktorý leží na severe Pásma. Podľa informácií denníka Jerusalem Post je medzi obeťami najmenej sedem detí.

Svedkovia popísali, že počuli krik, ale nemohli sa k obetiam dostať a pomôcť im, pretože boli plamene príliš silné. Príčina nešťastia zatiaľ nie je jasná.

Džabálija je najväčším z ôsmich utečeneckých táborov v Pásme Gazy, kde celkom žijú dva milióny Palestínčanov. Pásmo je pod izraelskou blokádou kvôli tomu, že mu vládne Izraelu nepriateľské hnutie Hamas. Izrael kontroluje všetok import a vyraďuje z neho tovar zneužiteľný na protiizraelské činnosti. Palestínčania sa z Pásma dostanú iba s izraelským povolením cez prechody do Izraela. Môžu tiež vychádzať prechodom do Egypta, avšak Egypt tiež uplatňuje uzáveru a otvára prechod sporadicky.

gaza, izrael Čítajte viac Izrael pri nálete na Gazu zabil popredného teroristu, militanti odpálili 100 rakiet
1 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Pásmo Gazy