Trump je späť (na Twitteri). Ľudia v hlasovaní rozhodli, Musk to bude rešpektovať

Nový vlastník sociálnej siete Twitter Elon Musk požiadal jej užívateľov, aby hlasovali o návrate bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na túto platformu. Hlasovalo 15 miliónov ľudí, 51,8 percenta podporilo jeho návrat.

19.11.2022 07:00 , aktualizované: 20.11.2022 06:34
Donald Trump, Pennsylvania Foto: ,
Bývalý prezident Donald Trump vystúpil na predvolebnom zhromaždení v Latrobe, Pensylvánia, v sobotu 5. novembra 2022.
debata (18)

Len niekoľko hodín po tom, čo vyhlásil, že sa ešte nerozhodol, či zruší zákaz Twitteru pre Donalda Trumpa, nový vlastník sociálnej siete Elon Musk požiadal jej užívateľov, aby hlasovali o návrate bývalého amerického prezidenta na túto platformu, informovala agentúra AFP.

Musk na svojej sociálnej sieti zverejnil výzvu „Obnovte účet bývalého prezidenta Trumpa,“ s možnosťou pre užívateľov hlasovať buď áno, alebo nie.

Prišli milióny odpovedí, za návrat bývalého prezidenta, ktorého účet na Twitteri bol zrušený pre jeho úlohu pri minuloročnom útoku davu na Kapitol v snahe zvrátiť výsledky volieb z roku 2020, je zatiaľ väčšina.

Hoci najprv nič nenasvedčovalo tomu, že by sa šéf Space-X a Tesly mal riadiť výsledkami ad hoc prieskumu, v piatok k nemu doplnil latinské príslovie, naznačujúce, že rozhodnutie bude na užívateľoch Twitteru: „Vox Populi, Vox Dei“ (Hlas ľudu je hlas Boží).

Musk už robil podobné prieskumy v minulosti. Napr. minulý rok sa svojich sledovateľov pýtal, či by mal predať akcie svojej spoločnosti na výrobu elektromobilov Tesla. Po tomto prieskume predal akcie za viac ako 1 miliardu dolárov.

Trump, ktorý používal Twitter ako svoju hlásnu trúbu, mal na tejto sociálnej sieti viac ako 88 miliónov sledovateľov. Povedal, že sa na populárnu platformu nevráti a zostane na svojej vlastnej sieti, ktorú si založil po tom, ako mu bol zrušený účet na Twitteri.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #Elon Musk #Donald Trump