V Kolumbii spadlo malé lietadlo do obytnej štvrte, zomrelo osem ľudí

V kolumbijskom meste Medellín sa zrútilo menšie lietadlo do obytnej štvrte, všetkých osem ľudí na palube zomrelo. Zničených bolo niekoľko bytov, miestne médiá ale zatiaľ neinformujú o obetiach z radov miestnych obyvateľov.

21.11.2022 21:21
pád lietadla Foto:
Hasiči pracujú na mieste havárie malého lietadla, ktoré v pondelok 21. novembra 2022 spadlo na domy v rezidenčnej štvrti Medellín v Kolumbii.
debata

„Bohužiaľ máme správy o ôsmich mŕtvych. Lietadlo spadlo okolo 10:15 do štvrti Belén Rosales, veľmi blízko letiska,“ citovala agentúra EFE starostu Medellínu Daniela Quintera. Ten tiež na twitteri zverejnil zábery horiacich trosiek a záchranných prác.

„Sedem bytov bolo veľmi poškodených. Zisťujeme, či nebola porušená statika. V tom najviac poškodenom byte nikto nebol,“ povedal starosta bez toho, aby upresnil, či v bytoch niekto utrpel zranenie.

Podľa miestnych médií išlo o menšie lietadlo Piper. Zrútilo sa krátko po štarte z letiska, ktoré je v centre mesta. Na palube boli dvaja piloti a šesť pasažierov, ktorých národnosť nie je známa. Letisko ale na twitteri zverejnilo zoznam cestujúcich, agentúra AFP uviedla, že „mená znejú miestne“.

Podľa denníka El País je medzi obeťami aj Nicolás Jiménez, šéf cestovnej kancelárie San Germán, ktorá ponúkala aj lety iných spoločností, vrátane tohto tragického. Príčina nehody sa vyšetruje, podľa miestnych médií malo lietadlo pri štarte problémy s motorom.

debata chyba
Viac na túto tému: #kolumbia #pád lietadla