Bombové útoky v Jeruzaleme si vyžiadali najmenej jednu obeť a 14 zranených

Najmenej jednu obeť si vyžiadali bombové útoky na dvoch autobusových zastávkach v Jeruzaleme, ku ktorým došlo v stredu ráno. Zranenia utrpelo ďalších 14 osôb. Podľa polície by za útokmi mohli stáť Palestínčania.

23.11.2022 07:46 , aktualizované: 11:55
debata

Podľa vyjadrenia tamojšej polície jeden muž pri útokoch utrpel vážne zranenia, ktorým následne podľahol.

Jeden z výbuchov, ktorý sa odohral na autobusovej zastávke nachádzajúcej sa v blízkosti diaľnice smerujúcej von z mesta, si vyžiadal 12 zranených, pričom štyria z nich sú vo vážnom stave, uviedli záchranné zložky. Túto zastávku využívajú najmä ľudia, ktorí do centra mesta dochádzajú za prácou.

Druhá explózia na ďalšej zastávke, ležiacej neďaleko miesta prvého výbuchu, zranila troch ľudí a zničila jeden autobus. K výbuchom došlo v čase rannej dopravnej špičky.

Podľa polície by za útokom mohli stáť Palestínčania, keďže incident sa odohral v čase zvýšeného izraelsko-palestínskeho napätia. Izraelčania už niekoľko mesiacov podnikajú takmer každodenné razie na okupovanom Západnom brehu Jordánu. Tie začali v reakcii na sériu smrtiacich útokov proti Izraelčanom, ktoré si vyžiadali 19 životov.

debata chyba
Viac na túto tému: #jeruzalem