Pri streľbe v supermarkete Walmart v americkej Virgínii zahynulo sedem ľudí

Streľba v supermarkete Walmart v meste Chesapeake v americkom štáte Virgínia si v noci na stredu vyžiadala životy šiestich ľudí a útočníka, píše agentúra AP s odvolaním sa na políciu. Pôvodne polícia informovala o až desiatich obetiach na životoch. Podľa jej predstaviteľa v tom čase vo veľkom obchode ešte pátrala po ľuďoch, ktorí by mohli byť zranení.

23.11.2022 07:52 , aktualizované: 11:50
Walmart / Streľba / Foto:
Policajné autá pred supermarketom Walmart v americkom štáte Virgínia, kde došlo k streľbe, 23. november 2022
debata (28)

Muž, ktorý bol považovaný za vedúceho obchodu, podľa médií začal paľbu a potom obrátil zbraň proti sebe. Podľa policajného hovorcu Lea Kosinského útočník začal streľbu vo vnútri supermarketu a konal sám. Kosinski neoznámil, ako útočník zomrel, ale domnieva sa, že polícia nestrieľala. Hovorca miestnej nemocnice Mike Kafka uviedol, že z Walmartu bolo do nemocnice privezených päť zranených pacientov. Bližšie podrobnosti o ich zdravotnom stave nie sú k dispozícii.

Policajné hliadky k supermarketu vyrazili v utorok po 22.00 h miestneho času (dnes po 4.00 h SEČ). Polícia zatiaľ o motíve útoku neinformovala.

Spoločnosť Walmart uviedla, že je „touto tragickou udalosťou šokovaná“. Dodala, že úzko spolupracuje s bezpečnostnými zložkami.

Demokratický senátor za štát Virginie Mark Warner na Twitteri napísal, že je „znechutený správami o ďalšej masovej streľbe“. Demokratka Louise Lucasová, ktorá je členkou virginského štátneho zákonodarného zhromaždenia, uviedla, že je „absolútne zdrvená“ tým, čo označila za posledný prípad „hromadnej streľby v Amerike“. „Nedám pokoj, kým nenájdeme riešenie, ako ukončiť epidémiu násilia páchaného strelnými zbraňami v našej krajine,“ uviedla na Twitteri.

USA Colorado streľba polícia Čítajte viac Pri streľbe v gay bare v Colorade zahynuli piati ľudia

Útok sa odohral len niekoľko dní po tom, ako strelec začal paľbu v gay klube v americkom štáte Colorado, kde zabil päť ľudí a 17 ďalších zranil. V roku 2019 si streľba v obchode Walmart v texaskom El Pase vyžiadala 23 mŕtvych.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #supermarket #Virgínia #Walmart