Vladimir Vladimirovič, ste chlap, alebo nie? Matky ruských vojakov vyzývajú Putina na stretnutie

Rusky, ktoré sa usilujú o návrat svojich manželov alebo synov z frontu na Ukrajine, vyzývajú ruského prezidenta Vladimira Putina, aby sa s nimi zišiel. Rade matiek a manželiek sa totiž nepáči, že ani jedna z jej členiek alebo predstaviteliek ďalších kritických skupín na čiastočnú mobilizáciu nebola pozvaná na Putinovo plánované stretnutie s matkami vojakov. Nespokojné ženy tvrdia, že stretnutie bude dopredu zinscenované. Informoval o tom server Ukrajinska pravda.

23.11.2022 10:50
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata (37)

„Rada matiek a manželiek je už tretí deň v Moskve. Všetkými spôsobmi sa snažíme prinútiť úrady k dialógu,“ oznámila vo videovyhlásení na sociálnych sieťach líderka spolku Olga Cukanovová. Vysvetlila, že jej organizácia tak reaguje na Putinovo naplánované stretnutie s matkami vojakov, ktoré sa má uskutočniť 27. novembra.

„Zo skúsenosti môžem s istotou povedať, čo to bude za stretnutie. Matky položia správne otázky, ktoré budú dopredu schválené a overené,“ povedala. „Na akciu sa nedostane jediná osoba, ktorej účasť nebude dopredu potvrdená,“ doplnila.

„Vladimir Vladimirovič, ste chlap, alebo nie? Máte dosť odvahy na to, aby ste sa stretli tvárou tvár a verejne so ženami, ktorých účasť nebude schválená?“ apeluje tiež vo svojom videovyhlásení Cukanovová.

VIDEO: Mobilizácia! Takto prebieha výcvik ruských odvedencov
Video

Putinovo vyhlásenie čiastočnej mobilizácie 21. septembra vyvolalo po celom Rusku vlnu protestov. Hoci veľké demonštrácie odvtedy postupne utíchli, z času na čas sa konajú menšie protestné akcie žien.

VIDEO: Naď: Mobilizácia v Rusku? Predpokladám, že Putina zvrhnú
Video

Rada matiek a manželiek okrem iného požaduje, aby pri mobilizácii nedochádzalo k nezrovnalostiam, zákaz použitia jadrových zbraní na Ukrajine a mierové rokovania medzi Ukrajinou a Ruskom, povedala stanici Nastojaščeje vremja Cukanovová. Dodala, že jej syna, ktorý je vojakom základnej služby, prinútili podpísať kontrakt, aby mohol byť poslaný do bojov na Ukrajine.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine