Záchranárka nevedela, že zasahuje pri nehode dcéry, tá zraneniam podľahla

Kanadská záchranárka, ktorá minulý týždeň zasahovala pri dopravnej nehode a snažila sa pomôcť mladej obeti, až neskôr zistila, že išlo o jej dcéru. Keď Jayme Ericksonová dorazila na miesto nehody na zľadovatenom úseku diaľnice v Alberte, objavila tam dievča s veľmi vážnymi zraneniami, pri ktorých jej bolo jasné, že sú pravdepodobne smrteľné.

23.11.2022 21:44
debata (5)

Práve kvôli závažnosti zranenia svoju dcéru nespoznala, napísal denník The Guardian.

Takmer pol hodiny sa dievča snažila dostať z auta a zostala s ním až dovtedy, kým ho letecky transportovali do neďalekej nemocnice v Calgary. Až keď prišla Ericksonová domov po konci smeny, dozvedela sa od policajtov, že sa jej sedemnásťročná dcéra Montana stala obeťou nehody. Bolo jej oznámené, že jej zranenia boli vážne a Montanu odpojili od prístrojov.

„Vážne zranený pacient, ktorého som ošetrovala, bola moja vlastná krv. Moje jediné dieťa. Moja dcéra Montana," napísala Jayme Ericksonová v emotívnom odkaze na facebooku. „Som otrasená, som na dne.“

Ako novinárom opísal jej kolega záchranár Richard Reed, automobil s dvoma mladými dievčatami, ktoré boli venčiť psa a vracali sa domov, sa na zľadovatenej ceste vymkol kontrole a narazil do neho protiidúci kamión. Vodička bola schopná opustiť vozidlo, ale druhá cestujúca, Montana, v automobile uviazol. Ericksonová bola vtedy ako prvá na mieste a o niečo neskôr sa zverila svojmu manželovi so smútkom nad tým, že určitá rodina zrejme príde o dcéru. „Ako rodič aj ako záchranár vám môžem povedať, že toto je viac ako nočná mora, ktorú si ktokoľvek z nás dokáže predstaviť,“ dodal Reed.

Orgány mladého dievčaťa darovali ďalším pacientom. „Dva z nich ľuďom už zachránili život,“ uviedla Ericksonová. „Sme šťastní, že naše dievčatko tak žije prostredníctvom ďalších ľudí a že po tejto tragédii mohlo ďalších ľudí zachrániť. Vieme, že by to tak chcelo, sme na ňu pyšní a bude nám veľmi chýbať,“ uzavrela.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #alberta #Kanada