Po streľbe v nákupnej štvrti ruského mesta Krymsk zomreli štyria ľudia

Pri dnešnej streľbe pri obchodnom centre v ruskom meste Krymsk zomreli štyria ľudia vrátane strelca, informuje agentúra TASS s odvolaním sa na ruské bezpečnostné zložky. Ďalší človek utrpel zranenie. Podľa ruských úradov šesťdesiatšesťročný muž zastrelil troch ľudí, než obrátil zbraň proti sebe. Príčinou podľa nich mohlo byť rozvodové konanie útočníka.

24.11.2022 17:19 , aktualizované: 18:31
debata (13)

„Dnes okolo 17.00 popoludní (okolo 15.00 SEČ) spôsobil miestny muž narodený v roku 1956 smrteľné strelné zranenia dvom zamestnancom jedného zo zdravotných stredísk v Krymsku,“ povedal podľa ruskej služby BBC Alexander Runov, hovorca miestnej pobočky ministerstva vnútra.

„Potom vyšiel na ulicu a začal strieľať na okoloidúcich,“ dodal hovorca. Jeden zo zasiahnutých prechádzajúcich ľudí podľa neho na mieste zomrel a druhý bol vážne zranený. Strelec potom spáchal samovraždu.

Útočník sa poznal s dvoma z troch mužov, ktorých zabil, a pravdepodobne s nimi bol v spore, uviedol TASS s odvolaním sa na regionálne riaditeľstvo ruského vyšetrovacieho výboru.

Na sociálnych sieťach sa objavilo video urobené údajne v Krymsku, na ktorom muž s brokovnicou strieľa do ľudí na ulici, opísala stanica BBC na svojom ruskojazyčnom webe.

Mesto Krymsk sa nachádza v ruskom Krasnodarskom kraji na juhozápade Ruska, susedí s ukrajinským polostrovom Krym, ktorý Moskva v rozpore s medzinárodným právom anektovala v roku 2014.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #streľba