KĽDR chce mať najsilnejšie jadrové sily sveta

Severokórejský vodca Kim Čong-un uviedol, že konečným cieľom jeho krajiny je vlastniť najsilnejšie jadrové sily na svete. Informovala o tom v sobotu agentúra Reuters odvolávajúca sa na tamojšie štátne médiá.

27.11.2022 06:52
debata (5)

VIDEO: Kim ukázal monštrum. Pozrite si raketu, ktorá zasiahne aj USA.

Video

Kimovo oznámenie prišlo po tom, čo Severná Kórea minulý týždeň otestovala odpálenie medzikontinentálnej balistickej strely ICBM Hwasong-17 – najväčšej rakety v jej arzenáli. Severokórejský líder po teste vyhlásil, že jeho krajina bude čeliť jadrovým hrozbám USA pomocou vlastných jadrových zbraní.

V rozkaze o povýšení vojenských dôstojníkov, ktorí sa na minulotýždňovom teste podieľali, Kim v nedeľu uviedol, že budovanie jadrových síl slúži na spoľahlivú ochranu dôstojnosti a suverenity krajiny a konečným cieľom Severnej Kórey je vlastniť „najmocnejšiu strategickú silu na svete, absolútnu silu, ktorá nemá v tomto storočí obdobu“. Strelu Hwasong-17 zároveň nazval „najsilnejšou strategickou zbraňou na svete“ a poznamenal, že demonštruje odhodlanie a schopnosť Severnej Kórey vybudovať najsilnejšiu armádu.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Kim Čong-un