Po energetike bombardujme banky, zavelil ruský generál vo výslužbe

Po ničení ukrajinskej energetiky by sa mali ruské rakety zamerať na bankovú infraštruktúru, vyhlásil ruský generál vo výslužbe a v súčasnosti poslanec ruskej Štátnej dumy Andrej Guruljov.

30.11.2022 13:34
debata (100)

VIDEO: Horiace nebo. Nočný útok ruských raketometov Grad.

Video

Uviedol to v ruskej televízii Cargrad. Už v októbri v diskusnej relácii Prvého kanálu ruskej televízie volal po útokoch na ukrajinskú energetiku, ktorá by odpojila Ukrajincov od elektriny, tepla, vody aj potravín.

Útoky na ukrajinskú energetiku mali podľa bývalého generála zásadný vplyv na chod štátu. To, že nie je na ukrajine elektrina a teplo je podľa neho len bočným efektom, podstatné je, že sa zastavil priemysel. Ďlaším krokom by malo byť bombardovanie mostov, a následne aj centier logistiky, ako sú napríklad riadiace centrá železníc. Na zbombardovanie mosta treba desať rakiet, na riadiace centrum jednu, tvrdí.

Na otázku, prečo sa to zatiaľ nedeje, uviedol, že ako prvá prišla na rad energetika, potom by sa malo postupovať ďalej. „Ak im zničíte centrum bankových operácií, nedokážu nikam nič previesť, bankové karty nebudú fungovať a nebudú výplaty,“ vyhlásil Guruljov.

Rusko spôsobilo Ukrajine obrovské škody. Európska komisia navrhuje zabaviť ruský majetok, ktorý je v krajinách Európskej únie zatiaľ len zmrazený. Mal by slúžiť ako náhrada vojnových škôd a mal by byť využitý na povojnovú obnovu Ukrajiny.

100 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine