Noste rúška, vyzval Francúzov minister zdravotníctva. Covid je tam opäť na vzostupe

Vo Francúzsku je opäť na vzostupe počet prípadov COVIDU-19. Minister zdravotníctva François Braun v pondelok vyzval verejnosť na nosenie rúšok pri cestách verejnou dopravou, hoci je to naďalej len dobrovoľné. O prípadnom obnovení tejto povinnosti vláda rozhodne v závislosti od vývoja epidémie, uviedol Braun pri návšteve nemocnice, o ktorej informovala stanica BFM TV.

05.12.2022 20:52
debata (287)

Francúzsko sa s prichádzajúcou zimou potýka s deviatou vlnou COVIDU-19 a nutné hospitalizácie zhoršujú situáciu v nemocniciach, ktoré starajú tiež o početných pacientov s chrípkou alebo s bronchitídou, píše stanica TF1. Vláda zatiaľ odmieta zaviesť plošné opatrenia, ale pred rodinnými stretnutiami veľkých skupín osôb na konci roka opakovane členovia vlády vyzývajú na opatrnosť.

Vyhlásenie ministrov ale nesprevádzajú činy, podotýka TF1. Premiérka Élisabeth Borneová minulý týždeň vyzývala na pôde parlamentu na nosenie rúšok, ale sama ho v tej chvíli nemala. Kritiku zožal za chýbajúcu pokrývku nosa a úst pri televíznej debate aj minister Braun.

Sedemdňový kĺzavý priemer denného počtu nových infekcií bol v nedeľu vyše 54 000 prípadov, čo je najviac za posledných šesť týždňov, píše agentúra Reuters. Vo Francúzsku, ktoré má vyše 67 miliónov obyvateľov, bolo ešte na začiatku novembra v priemere 25 000 nových prípadov denne. Viac ako 1 000 ľudí denne skončí pre nákazu covidom v nemocnici, z toho takmer sto ľudí na jednotkách intenzívnej starostlivosti, vyplýva z vládnych údajov.

287 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko