Pri Barcelone sa zrazili dva vlaky, 150 ľudí bolo ľahko zranených

V železničnej stanici pri Barcelone sa v stredu ráno zrazili vlaky, 155 ľudí bolo zranených. Nehoda v rannej špičke zastavila premávku na trati v oboch smeroch asi na hodinu a pol.

07.12.2022 10:14 , aktualizované: 11:40
španielsko zrážka nehoda vlak Foto: ,
Vlak idúci do Barcelony narazil v stanici Montcada i Reixac do súpravy, ktorá mala takisto namierené do Barcelony.
debata

Podľa miestnych médií sú takmer všetky zranenia ľahké a päť osôb utrpelo stredne ťažké zranenia. Podľa televízie RTVE ide väčšinou o pomliaždeniny v dôsledku pádu, keďže mnoho cestujúcich v plnom vlaku stálo.

Nehoda sa stala krátko pred ôsmou ráno v stanici Montcada i Reixac, veľmi blízko katalánskej metropoly. Podľa miestneho denníka El Periódico jeden z vlakov narazil do stojacej súpravy v stanici, oba vlaky smerovali do Barcelony. Celkovo v nich bolo asi 800 cestujúcich.

Podľa železničnej spoločnosti Renfe zatiaľ nie je známa príčina nehody.

"Čakali sme na vlak a zrazu sme počuli náraz, stojaci vlak sa posunul asi o dva metre. Veľa ľudí v ňom kvôli nárazu spadlo, pretože vlak bol veľmi plný, "citoval denník El País jedného zo svedkov nehody.

Cestujúci z jedného z vlakov Josep Jorge povedal denníku La Vanguardia, že náraz spôsobil medzi ľuďmi paniku. „Niektorí kričali a mali strach,“ opísal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #nehoda vlaku