Musk spáva v sídle Twitteru, očakáva to aj od zamestnancov. Pracovne prerobil na spálne

Miliardár Elon Musk, ktorý sa stal vlastníkom americkej sociálnej siete Twitter v októbri, premenil priestory spoločnosti na hotel pre zamestnancov.

08.12.2022 12:04
Elon Musk Foto: ,
Elon Musk
debata (14)

Úrady amerického San Francisca, kde sa sídlo spoločnosti nachádza, tento Muskov krok preverujú pre možné porušenie stavebných predpisov, informuje o tom britská BBC.

Zamestnanci Twitteru poslali televízii zábery zo sídla Muskovej spoločnosti, ktoré ukazujú gauče premenené na postele, prestieradlá, paplóny či skrine, ktoré do sídla priniesli len nedávno.

Český iDnes pripomína, že Musk ešte v novembri rozposlal všetkým zamestnancom Twitteru výzvu, aby „sa zaviazali k mimoriadnemu pracovnému nasadeniu a nadčasom, alebo podnik opustili“.

Na snímke z januára 2020 Elon Musk na tlačovej...
Elon Musk s vtedajším americkým prezidentom...
+6Elon Musk s mamou v šou Saturday Night Live v...

Musk zmenu pracovní na nocľahárne v medzičasom zmazanom twíte obhajoval tým, že unaveným zamestnancom poskytuje lôžka a aj on sám bude pracovať a spať v kancelárii, „kým nedá organizáciu do poriadku“.

Za modrú ikonku si priplatia

Twitter plánuje zvýšiť cenu svojho produktu Twitter Blue, modrej ikony, ktorá označuje overený profil. Poplatok sa má zvýšiť na 11 USD (10,45 eura) mesačne zo 7,99 USD, ak sa platí prostredníctvom aplikácie pre iPhone, a na 7 USD pri platbe na webovej stránke siete, uviedol to v stredu večer portál Information s odvolaním sa na zdroj oboznámený s plánmi.

Elon Musk Čítajte viac Čo si Elon Musk myslí o Ukrajine a Rusku a je pre svet nebezpečný?

Tento krok je pravdepodobne reakciou na poplatok v rámci aplikácií v operačnom systéme iOS spoločnosti Apple.

Musk plánuje spustiť overenú službu mikroblogovacej stránky s rôznymi farebnými šekmi pre jednotlivcov, spoločnosti a vlády po tom, ako jej prvý neúspešný štart viedol k nárastu užívateľov, ktorí sa na platforme vydávali za celebrity a značky.

Musk sa v sérii tvítov minulý týždeň sťažoval na viaceré opatrenia spoločnosti Apple vrátane 30-percentného poplatku, ktorý výrobca iPhonov účtuje vývojárom softvéru za nákupy v aplikácii.

Zverejnil tiež odkaz, v ktorom naznačil, že je ochotný „ísť do vojny“ s Apple namiesto platenia provízie.

Musk sa neskôr stretol s generálnym riaditeľom Apple Timom Cookom a následne na Twitteri napísal, že nedorozumenie týkajúce sa odstránenia Twitteru z obchodu s aplikáciami Apple bolo vyriešené.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Twitter #San Francisco #sociálne siete #Elon Musk