Naď potvrdil, že Rusi zničili slovenskú Zuzanu, S-300 zachraňuje životy

Slovenské zbrane na Ukrajine sú stále nasadené proti ruským útočníkom. Kyjev prišiel len o jednu húfnicu Zuzana 2. Potvrdil to minister obrany Jaroslav Naď po prílete z Ukrajiny.

09.12.2022 11:33
Jaroslav Naď, Ukrajina Foto: ,
Minister obrany Jaroslav Naď.
debata (257)

VIDEO: Ukrajinci majú právo útočiť na ciele v Rusku, tvrdí Naď

Video

"Systém protivzdušnej obrany S-300 naďalej funguje,“ odpovedal Naď na otázku Pravdy, aké zbrane, ktoré Slovensko dodalo Kyjevu, Ukrajinci používajú. "Jeden systém Zuzana 2 bol zničený, všetky ostatné fungujú. Jednotlivá technika, ktorú postupne dodávame, sa buď opotrebuje alebo je zničená. Je to vojnový konflikt,“ vysvetlil Naď.

VIDEO: Naď hovorí o slovenských zbraniach na Ukrajine
Video

Ukrajinci sú naozaj vďační za to, že Slovensko mu pomáha. "Počuli sme to na každom stretnutí. S-300 je veľmi úspešný systém. Videl som štatistiku jeho nasadenia. Zachránil veľa životov. Boli sme prví, ktorí poskytli ukrajinskej strane takýto veľký obranný systém. Motivovali sme ďalších. Potom prišli systémy protivzdušnej obrany z krajín, ako sú Nemecko, Taliansko, Španielsko či USA,“ ozrejmil Naď.

VIDEO: Naď dostal od Zelenského Rad Jaroslava Múdreho

Video

Ukrajinu okrem ministra obrany navštívili aj šéf rezortu diplomacie Rastislav Káčer a minister hospodárstva Karel Hirman.

Ukrajinu navštívili minister obrany Jaroslav... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Naď, Káčer, Hirman, Ukrajinu navštívili minister obrany Jaroslav Naď (vľavo), šéf rezortu diplomacie Rastislav Káčer (v strede) a minister hospodárstva Karel Hirman.

© Autorské práva vyhradené

257 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Rusko #Jaroslav Naď #Ukrajina #S-300 #vojna na Ukrajine #Zuzana 2 #Putinova vojna