Nákupné centrum v Moskovskej oblasti zachvátil požiar. Horelo na ploche 10-tisíc m²

Nákupné centrum v meste Balašicha v Moskovskej oblasti zachvátil požiar, horelo na ploche 10-tisíc metrov štvorcových, informovali v pondelok ruské médiá. Jeden človek podľa nich utrpel zranenie. Podľa predbežných informácií prokuratúry bol príčinou požiaru skrat spôsobený dažďom.

12.12.2022 12:10
Rusko / Obchodné centrum / Foto:
Požiar nákupného centra v meste Balašicha v Moskovskej oblasti 12. decembra 2022
debata (1)

Podľa ministerstva pre mimoriadne situácie sa najprv vznietil stavebný materiál na voľnom priestranstve, potom sa požiar rozšíril do prízemia budovy, píše server Meduza.

Plocha požiaru sa podľa médií rozrástla na 10-tisíc metrov štvorcových. Do jeho hasenia sa zapojilo osem desiatok ľudí a tri desiatky kusov techniky.

O 12:15 moskovského času (10:15 SEČ) bol otvorený požiar vyhlásený za uhasený. Zranenie kvôli požiaru utrpel pracovník bezpečnostnej služby nákupného centra a skončil v nemocnici. Podľa agentúry Interfax sa pri požiari zrútila strecha budovy.

V piatok 9. decembra vypukol rozsiahly požiar v hypermarkete OBI v nákupnom centre na severe Moskvy, pri ktorom zomrel jeden človek. Požiar podľa záchranárov súvisel so zváračskými prácami na streche budovy, presnú príčinu určia experti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #požiar