Pri Birminghame spadli štyri deti do ľadového jazera, tri zomreli

Tri zo štyroch detí, ktoré v nedeľu spadli do ľadovej vody jazera neďaleko britského mesta Birmingham, zomreli. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na políciu. Šesťročný chlapec je v kritickom stave v nemocnici.

12.12.2022 14:47
Kingshurst / Jazero / Foto: ,
Policajti prehľadávajú jazero v obci Kingshurst 12. decembra 2022
debata

Štyri deti boli v nedeľu v kritickom stave prevezené do nemocnice po tom, čo spadli do jazera. Miestne zdravotnícke služby uviedli, že u detí došlo k zástave srdca. Polícia oznámila, že chlapcov vo veku 11, desať a osem rokov sa záchranárom nepodarilo oživiť.

„Prehľadávanie jazera pokračuje, pretože sa snažíme zistiť, čo presne sa stalo a či do vody nespadol ešte niekto ďalší,“ uviedli policajti.

Deti pravdepodobne spadli do vody, keď sa hrali na ľade na jazere v obci Kingshurst. Záchranári boli privolaní na miesto v nedeľu po 15:30 SEČ. Keď dorazili, bolo im povedané, že v jazere by sa mohlo nachádzať až šesť osôb. Z vody vytiahli štyri deti.

Podľa meteorológov bude v Británii aj v ďalších dňoch pokračovať chladné počasie so snežením. Na severovýchode Škótska by v noci mohli teploty klesnúť až na mínus 15 stupňom Celzia.

debata chyba
Viac na túto tému: #jazero #Birmingham