Čaputová sa na Cypre stretla so slovenskými vojakmi a policajtmi

Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila v pondelok na Cypre slovenských vojakov a policajtov, ktorí tam slúžia v rámci mierovej misie Organizácie Spojených národov (OSN). Na Cypre sa stretla aj s tamojším prezidentom Nikosom Anastasiadisom, informuje TASR.

12.12.2022 19:31
Cyprus  Čaputová Foto: ,
Na snímke vľavo prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá navštívila príslušníkov Ozbrojených síl SR pôsobiacich na Cypre 12. decembra 2022. Druhý zľava veliteľ SLOVCON Marek Uchaľ.
debata (3)

Čaputová po stretnutí so slovenskými vojakmi a policajtmi napísala na sociálnej sieti, že je na nich „veľmi hrdá“. Pred Vianocami ich podľa vlastných slov navštívila priamo v sektore, kde pôsobia.

„Prišla som ich pozdraviť a dozvedieť sa z prvej ruky, čím žijú a ako sa majú. Priniesli sme aj darčeky zo Slovenska, aby chute a vône Slovenska mali prítomné počas Vianoc aj ďaleko od domova,“ uviedla v príspevku.

Prezidentka dodala, že na Cypre zo všetkých strán vrátane z úst prezidenta Anastasiadisa počúvala na slovenských vojakov a policajtov pochvalné slová o ich profesionalite, zručnosti a užitočnosti pre celú misiu OSN.

S cyperským prezidentom hovorila Čaputová tiež o bezpečnostnej situácii v regióne, ale aj o vojne na Ukrajine. „S Cyprom máme dobré vzťahy, ktoré môžeme v oblasti inovácií či zelenej tranzície ďalej prehlbovať,“ uzavrela prezidentka.

Prezidentka navštívila vojakov a policajtov na Cypre v rámci tradície predvianočných návštev u slovenských vojakov pôsobiacich v zahraničných misiách.

Zuzana Čaputová, pápež František Čítajte aj FOTO: Čo priniesla prezidentka pápežovi zo Slovenska?
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Cyprus #Zuzana Čaputová