Pri streľbe v Austrálii zahynulo šesť ľudí vrátane dvoch policajtov

Pri policajnom zásahu v austrálskom štáte Queensland zomrelo šesť ľudí vrátane dvoch policajtov a najmenej dvoch útočníkov. Informuje o tom dnes agentúra AFP s odkazom na austrálsku políciu. Medzi mŕtvymi je aj jeden sused a príbuzná dvojica strelcov, ktorí boli bratia. Ďalší dvaja policajti boli zranení.

13.12.2022 08:27
Queensland, streľba Foto: ,
Polícia pracuje v utorok 13. decembra 2022 neďaleko miesta smrteľnej streľby v austrálskom Wieambile v štáte Queensland.
debata

Hliadka štyroch policajtov bola v pondelok popoludní privolaná k odľahlej nehnuteľnosti v štáte Queensland kvôli informácii, že sa na mieste nachádza nezvestná osoba. „Akonáhle vstúpili do areálu, boli zasypaní streľbou, nedostali žiadnu šancu,“ uviedol predseda policajných odborov Ian Leaver, podľa ktorého boli policajti chladnokrvne popravení. Na mieste zomreli dvaja policajti, ktorým ešte nebolo 30 rokov, a ďalší dvaja boli zranení. Dokázali sa ubrániť a privolať posily. „Neviem, ako sa im podarilo dostať sa z toho miesta živia,“ uviedla policajná predstaviteľka Katarina Carrollová.

Policajti tiež našli na mieste mŕtveho suseda. Po niekoľkohodinovom obliehaní na mieste zasiahlo špeciálne komando. Po zásahu sa počet mŕtvych zvýšil na šesť. Zomreli obaja útočníci a ich príbuzná, ktorú polícia tiež podozrieva z účasti na útoku.

Polícia z incidentu podozrieva bratov Nathaniela a Garetha Trainovovcov. Nathaniel, ktorý predtým pôsobil ako riaditeľ základnej školy, bol v policajnom zozname nezvestných osôb, píše stanica ABC. Jeho brat Gareth podľa miestnej tlače šíril konšpiračné teórie.

Na mieste dnes pokračuje vyšetrovanie. Jasný nie je napríklad motív útoku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #streľba