Muž, ktorý napadol kladivom Pelosiho, chcel zaútočiť aj na oscarového herca

Muž, ktorý na konci októbra napadol manžela šéfky americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej kladivom, chcel zaútočiť aj na ďalšie osobnosti, vrátane herca Toma Hanksa alebo kalifornského guvernéra Gavina Newsoma.

15.12.2022 06:24
Tom Hanks Foto:
Tom Hanks na snímke z roku 2019.
debata

Na súde to v stredu uviedla policajtka Carla Hurleyová, ktorá útočníka Davida DePapeho vypočúvala po jeho zatknutí. Predbežné vypočutie v San Franciscu má rozhodnúť, či sa DePape postaví pred sud, informovala agentúra AP.

DePape čelí obvineniu, že sa vlámal do domu Pelosiovej v San Franciscu a napadol jej muža, 82-ročného Paula Pelosiho, ktorý spal. Útočník ho udrel kladivom do hlavy. Manžel političky musel následne podstúpiť operáciu kvôli fraktúre lebky, utrpel aj zranenie paží a rúk. Demokratka Pelosiová v čase útoku bola aj so svojou ochrankou vo Washingtone. V prípade odsúdenia DePapeovi hrozí až 50 rokov za mrežami.

pelosiová Čítajte viac Pelosiová končí vo vedení Demokratickej strany: Nastal čas pre novú generáciu

„Vo Washingtone panuje zlo,“ povedal DePape počas prvého výsluchu, ktorého nahrávka v stredu zaznela na súde. Muž vypovedal, že chcel zaútočiť na Pelosiovú, pretože „je druhá v poradí na prezidentský úrad“. Úrady tiež uviedli, že DePapeho priťahovali konšpiračné teórie a svoju výpravu do domu Pelosiovcov považoval za „samovražednú misiu“.

DePape bol dnes na súde v oranžovom väzenskom úbore. Znovu má pred súdom stáť 28. decembra, kedy bude formálne obvinený.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Tom Hanks #Nancy Pelosiová