USA sužujú husté sneženie a tornáda. Hlásia tri obete

Najmenej traja ľudia zahynuli v americkom štáte Louisiana v dôsledku rozsiahleho silného búrkového systému, ktorý sa presúva na východ Spojených štátov, informujú agentúra AP a stanica BBC.

15.12.2022 10:08
tornádo Foto: ,
Anna Chiassonová zametá verandu svojich susedov, ktorá bola poškodená v dôsledku tornáda v Gretne v štáte Los Angeles v stredu 14. decembra 2022.
debata (4)

V okolí Louisiany utrpelo podľa úradov niekoľko ľudí zranenia. V stredu večer v celom štáte došlo k viac ako 40 000 výpadkom elektriny. Deň predtým prišli o život chlapec a jeho matka, keď ich dom zničilo tornádo. Ďalšou obeťou bola 56-ročná žena, ktorú našli pred jej domom vo farnosti St. Charles Parish.

Búrkový systém priniesol na stredozápad USA podmienky podobné fujavici. Cesty a školy boli uzavreté a niektoré oblasti hlásili až 1,2 metra napadaného snehu. Približne 3 300 letov meškalo a viac než 150 ďalších bolo zrušených.

Pre približne 500 000 ľudí v štyroch federálnych štátoch – Nebraske, Wyomingu, Južnej Dakote a Minnesote – platí výstraha pred snehovými metelicami, keďže cestovanie sťažuje silný vietor a husté sneženie. Pre ďalšie milióny ľudí po celej krajine platia menej závažné výstrahy pred zimným počasím.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #sneženie #tornáda