Na veliteľstve poľskej polície explodoval dar z Ukrajiny, veliteľ je zranený

Na hlavnom veliteľstve poľskej polície explodoval jeden z darčekov, ktoré policajný veliteľ dostal počas nedávnej návštevy Ukrajiny.

15.12.2022 16:35
debata (51)

Šéf poľskej polície, generál Jaroslaw Szymczyk utrpel ľahké zranenia a je v nemocnici na pozorovaní, informovali poľské médiá s odvolaním sa na komuniké ministerstva vnútra. „Neoficiálne sme sa dozvedeli, že príčinou bolo náhodné odpálenie náboja z granátometu, ktorý sa do Poľska dostal z Ukrajiny,“ uviedla televízia TVN 24 na svojom webe.

Náboj z granátometu podľa stanice zasiahol múr v pracovni hlavného veliteľa a generál Szymczyk utrpel škrabance a rezné rany. Bezprostredne po výbuchu ohluchol, ale po niekoľkých hodinách sa mu sluch vrátil.

Incident sa stal v stredu ráno. „V miestnosti susediacej s pracovňou hlavného veliteľa došlo k výbuchu,“ potvrdilo ministerstvo podľa TVN 24. „Vybuchol jeden z darov, ktoré veliteľ dostal počas pracovnej návštevy Ukrajiny v dňoch 11. a 12. decembra, keď sa stretol s velením ukrajinskej polície a záchranárov ,“ dodalo. Vybuchol podľa neho darček od jedného z ukrajinských náčelníkov.

Televízia pripomenula prvé neoficiálne informácie, že sa v sídle veliteľstva zrútili dva stropy, pričom zranenie utrpel pracovník ochrany. Podľa nemenovaného informátora bol počuť výbuch a na miesto zavolali pyrotechnikov. Zišlo sa tam aj množstvo policajných vozidiel. Policajný hovorca spočiatku potvrdzoval len poškodenie stropu v miestnosti ochranky. Ďalších podrobností sa zdržal s odvolaním sa na to, že ide o utajované pracovisko.

Ministerstvo vnútra dnes popoludní potvrdilo, že aj civilný zamestnanec hlavného veliteľstva utrpel ľahké zranenia, ktoré nevyžadovali hospitalizáciu. Poľská strana podľa komuniké požiadala ukrajinskú stranu o vysvetlenie. Incidentom sa zaoberá prokuratúra.

TVN 24 dodala, že podľa zdravotníkov bol so zranením hlavy hospitalizovaný päťdesiatročný robotník, ktorý zrejme pracoval na opravách v budove policajného veliteľstva a pravdepodobne mu niečo spadlo na hlavu. Stav zraneného označili zdravotníci za dobrý.

Poľsko je spojencom Ukrajiny, ktoré po vpáde ruských vojsk z 24. februára poskytlo rôzne druhy podpory vrátane vojenskej a humanitárnej pomoci a prijatia veľkého množstva ukrajinských utečencov.

Poland Russia Ukraine War Čítajte viac Poľsko veľmi skoro vedelo, že raketu vypálili Ukrajinci. Biden však spal a čakali na jeho reakciu
51 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #bomba #Ukrajina