Čečenské komando malo zabiť Zelenského, Kadyrov sa hrá na vojakov

Ešte pred ruskou inváziou, ktorá sa začala 24. februára, šéf Kremľa Vladimir Putin riešil, ako zlikvidovať ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Za úlohu to dostal čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. S odvolaním sa na zdroje z tajných služieb o tom informoval denník Wall Street Journal.

17.12.2022 12:18
Ramzan Kadyrov Foto:
Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov.
debata (79)

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov podľa agentúry TASS vyhlásil, že táto správa nie je pravdivá. Wall Street Journal tvrdí, že Putin sa s Kadyrovom stretol tri týždne pred inváziou, aby študovali stratégiu, ako zabiť Zelenského.

VIDEO: Zelenskyj Rusom v Iziume: Ideme smerom vpred a k víťazstvu

Video
Zdroj: AFP video/Profimedia

Čečenský líder dosadený Moskvou sa ešte v marci vyhrážal ukrajinskému prezidentovi, že jeho bojovníci si ho nájdu. No Zelenskyj sa takmer normálne pohybuje po Ukrajine, kým Putin väčšinou sedí niekde v bunkri a dokonca nedávno zrušil tradičnú veľkú tlačovú konferencii.

Má Putin dvojníkov? Posúďte sami

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že šéf Kremľa Vladimir Putin má minimálne troch dvojníkov. Pozrite si ruského prezidenta na fotografiách. Nájdete nejaké rozdiely?

Fotogaléria
Vladimir Putin na snímke z roku 2004 s...
Putin s vtedajším americkým prezidentom...
+7Putin s opernou divou Annou Netrebko v roku 2008.

A čečenskí bojovníci, ktorí mali byť obávanou silou ruskej armády, sa predvádzajú najmä na sociálnych sieťach. Na ne si opäť našlo cestu aj absurdné propagandistické video Ramzana Kadyrova, ktoré si môžete pozrieť.

VIDEO: Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov sa hrá na vojakov

Video

"Zdá sa, že Putinov čečenský vojenský vodca Ramzan Kadyrov sa v tomto bizarnom novom promo videu uchádza o úlohu v mimoriadne gýčovitom akčnom filme z 80. rokov, ktorý pôjde priamo na videotrh. Radí mu Steven Seagal?,“ ironicky na Twitteri glosoval Kadyrovove predstavenie magazín Business Ukraine.

© Autorské práva vyhradené

79 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #Ukrajina #Ramzan Kadyrov #vojna na Ukrajine #Volodymyr Zelenskyj #Putinova vojna