KĽDR odpálila ďalšie dve balistické rakety, Japonsko reaguje

Severná Kórea odpálila smerom k východnému pobrežiu Kórejského polostrova dve balistické rakety stredného doletu. Uleteli asi 500 kilometrov, než dopadli do Japonského mora. Žiadne škody nespôsobili. S odvolaním sa na juhokórejskú armádu a japonskú vládu o tom dnes informujú zahraničné tlačové agentúry.

18.12.2022 08:30
debata (7)

Komunistická krajina rakety odpálila v päťdesiatmi­nútovom rozostupe zo severozápadu svojho územia. Rakety vystúpili do maximálnej výšky 550 kilometrov, preleteli KĽDR a skončili v mori.

Japonsko test kritizovalo. Ohrozuje podľa neho bezpečnosť regiónu a medzinárodného spoločenstva.

Odpal prišiel len niekoľko dní po tom, čo Severná Kórea otestovala vysoko výkonný motor na tuhé palivo, ktorý jej podľa expertov umožní rýchlejšie a mobilnejšie odpaľovanie balistických striel.

Kim Čong-un Čítajte viac KĽDR otestovala raketu, schopnú zasiahnuť USA

Severná Kórea tento rok napriek medzinárodným zákazom a sankciám uskutočnila bezprecedentný počet raketových testov, vrátane testu medzikontinentálnej balistickej rakety schopnej zasiahnuť pevninské Spojené štáty. Niektorí experti sú presvedčení o tom, že Severná Kórea rozšírený arzenál nakoniec využije na to, aby sa domáhala zmiernenia sankcií a ďalších ústupkov zo strany Washingtonu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #Severná Kórea #balistická raketa #raketový program