Biden si pripomenul 50 rokov od smrti svojej prvej manželky a dcéry

Americký prezident Joe Biden si s rodinou pripomenul 50 rokov od smrti svojej prvej manželky a ich dcéry, ktoré zahynuli pri automobilovej nehode. Spomienkový obrad sa konal v kostole, pri ktorom boli Bidenova prvá žena a dcéra pochovaná. Informovala o tom agentúra AP.

18.12.2022 22:03
Biden Foto: ,
Prezident USA Joe Biden a prvá dáma Jill Bidenová kráčajú medzi náhrobnými kameňmi, aby sa v nedeľu 18. decembra 2022 zúčastnili omše v kostole sv. Jozefa v Brandywine vo Wilmingtone, kde je pochovaná prvá manželka a ich 13-mesačná dcérka Naomi.
debata (10)

Nehoda sa stala 18. decembra 1972, krátko po Bidenovom zvolení do Senátu. Tridsaťročná Neilia Bidenová išla s ročnou dcérou a dvoma synmi pre vianočný stromček, keď do nich z boku narazilo iné vozidlo. Chlapcom Beauovi a Hunterovi boli tri a dva roky a obaja nehodu prežili, aj keď utrpeli vážne zranenia.

Tragédia takmer prinútila Bidena k ukončeniu politickej kariéry, na radu ostatných senátorov však zostal vo funkcii. V roku 1977 sa Biden znovu oženil so súčasnou prvou dámou Jill, s ktorou má dcéru Ashley. Obe ho dnes do kostola odprevadili, bol s nimi aj syn Hunter a rad prezidentových vnúčat. Hunterov brat Beau zomrel v roku 2015 na rakovinu mozgu.

Joe Biden Čítajte viac Biden má 80. Je už na prezidenta starý?
10 debata chyba
Viac na túto tému: #USA