Katargate: Kailiová sa priznala, že pred zatknutím nariadila otcovi ukryť peniaze

Bývalá podpredsedníčka Európskeho parlamentu Eva Kailiová, ktorá je podozrivá z korupcie a prania špinavých peňazí, okrem iného priznala, že pred svojím zatknutím nariadila otcovi, aby ukryl veľké množstvo peňazí v hotovosti. Dnes o tom s odvolaním sa na dokumenty z vyšetrovania napísali denníky Le Soir a La Repubblica.

20.12.2022 14:36
kailiová Foto: ,
Zapečatené dvere do kancelárie už bývalej podpredsedníčky Európskeho parlamentu Evy Kailiovej v Európskom parlamente v Štrasburgu v utorok 13. decembra 2022.
debata (7)

„Uvádza, že v minulosti o aktivitách svojho partnera s pánom Panzerim vedela a že ich bytom bol prepašovaný kufor s peniazmi,“ cituje jeden z dokumentov vyšetrujúceho sud­cu.

Štyridsaťštyriročná Kailiová, jej partner Francesco Giorgi aj bývalý taliansky europoslanec Antonio Panzeri sú teraz vo väzbe. Otca tejto gréckej političky 9. decembra zadržali policajti, keď sa v istom bruselskom hoteli snažil ukryť kufor plný peňazí. Kailiová ho predtým varovala pred rozsiahlou raziou belgických vyšetrovateľov.

Kailisová Čítajte viac Kúpili si za 1,5 milióna europoslancov? Katar už hrozí Belgicku - zemným plynom

V korupčnom škandálu v Európskom parlamente jeho niekoľko súčasných či bývalých pracovníkov čelí podozreniu, že výmenou za peňažné aj iné dary slúžili záujmom Kataru. Katar obvinenia spájajúce jeho vládu s touto korupčnou kauzou odmieta.

eva kailiová katargate Čítajte viac Kailiovú odvolali z funkcie podpredsedníčky Európskeho parlamentu
7 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Európsky parlament #pranie špinavých peňazí #eva kailiová #Katargate