Ruský politik, ktorý kritizoval vojnu na Ukrajine, zomrel po páde z okna indického hotela

Po páde z okna indického hotela zomrel v sobotu ruský politik a poslanec Pavel Antov, ktorý v minulosti kritizoval Ruskom vedenú vojnu na Ukrajine.

26.12.2022 22:41
Ukrajina / UA / Foto:
Ilustračné foto
debata (163)

Informoval o tom dnes ruský web Meduza či britský bulvárny server denníka Daily Mail, podľa ktorého vo štvrtok v tom istom hoteli na infarkt zomrel Antovov priateľ. Podľa médií je to ďalšie podozrivé úmrtie niektorého z vplyvných Rusov v tomto roku.

Podľa britského denníka bol Antov, ktorý býval označovaný za najlepšie zarábajúceho ruského politika, nájdený mŕtvy po „záhadnom“ páde z hotela v štáte Odiša na východe Indie, kde trávil dovolenku a chystal sa osláviť svoje 66. narodeniny.

Politik, ktorý zbohatol na výrobe údenín a pôsobil v zákonodarnom zbore Vladimirskej oblasti, v júni kritizoval vojnu na Ukrajine a útoky na Kyjev označil za teror. Kvôli svojej kritike vojny na Ukrajine sa mal dostať pod veľký tlak, a preto ju odvolal a ospravedlnil sa. Zdôraznil, že vždy podporoval prezidenta Vladimira Putina a že zdieľa aj ciele vojenskej operácie na Ukrajine.

Podľa ruských diplomatov Antov vypadol z okna, podľa indických médií skočil zo strechy hotela a skončil pred ním v kaluži krvi. Jeho indický sprievodca sa s ním ponáhľal do nemocnice, kde bol ale vyhlásený za mŕtveho.

Ruský generálny konzul v Kalkate agentúre RIA Novosti povedal, že polícia štátu Odiša nezistila na úmrtí dvoch Rusov v Indii nič podozrivé. Vyšetrovanie prípadu je podľa neho už uzavreté.

163 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #India #pád z okna #vojna na Ukrajine