Blitzkrieg dopadol katastrofálne. Rusko potrebuje čas na preskupenie armády, znie z Kyjeva

Kremeľ vyzýva na rokovania o ukončení konfliktu na Ukrajine, pretože sa snaží získať viac času na doplnenie a preskupenie armády, uviedol poradca ukrajinského prezidenta Alexandr Rodňanskyj v rozhovore pre americkú televíziu CNN.

27.12.2022 13:31
Vladimir Putin Foto: ,
Zničený portrét s podobizňou ruského prezidenta Vladimira Putina na zemi v meste ukrajinskom Cherson.
debata (90)

„Blitzkrieg (blesková vojna) dopadol pre nich katastrofálne a oni to vedia. Potrebujú preto viac času na preskupenie a obnovu svojich jednotiek,“ povedal Rodňanskyj, podľa ktorého sa Moskve nedá veriť.

Dodal, že Kremeľ sa snaží odradiť svet od poskytovania ďalšej vojenskej pomoci pre Ukrajinu. „Nesmieme spadnúť do tejto pasce,“ upozornil.

VIDEO: Ruské drony sú na Ukrajine korisťou pre nemecké gepardy
Video

Ruský prezident Vladimir Putin v uplynulých dňoch niekoľkokrát vyjadril ochotu rokovať, k podmienkam stanoveným Kyjevom sa však nevyjadril. Kým Moskva by chcela rokovať na základe súčasného vývoja na frontovej línii, Kyjev v prvom rade požaduje úplné stiahnutie ruských vojakov z Ukrajiny vrátane polostrova Krym, okupovaného od roku 2014, i reparácie.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v pondelok večer povedal, že je na Kyjeve, aby vyhovel ruským požiadavkám, a to „demilitarizácii“ a „denacifikácii“ Ukrajiny. Ak sa tak nestane, rozhodne podľa Lavrova v tejto veci ruská armáda.

Sergej Lavrov Čítajte viac Lavrov: Západ a Ukrajina chcú poraziť Rusko na bojovom poli a následne ho zničiť
90 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine