Zelenskyj zverejnil snímky ukrajinských vojakov a záchranárov v akcii aj odkaz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zverejnil v piatok na sociálnej sieti sériu fotografií ukrajinských vojakov a záchranárov v akcii. Zároveň pripojil odkaz v ukrajinčine i angličtine.

30.12.2022 12:00
UAVojak / Dron / Foto: ,
Ukrajinský vojak vypúšťa dron počas operácie proti ruskej armáde na bližšie nešpecifikovanom mieste v doneckom regióne.
debata (51)

„Bojujeme za Ukrajinu, za hodnoty, ktoré spájajú Európu a demokratický svet, za spoločnú hodnotu života. Za všetko, čo sa teroristický štát pokúša zničiť,“ napísal v aktuálnom predkoncoročnom období Zelenskyj.

„Nie je to ľahké, je to ťažké, ale som si istý, že to prekonáme a ruská agresia zlyhá, takže všetci ostatní prípadní agresori sveta sa neodvážia zopakovať to, čo robia Rusi,“ dodal ukrajinský prezident.

VIDEO: Fire! Na strane Ukrajincov bojujú aj Transformery
Video

Rusko napadlo susednú Ukrajinu 24. februára; nevyprovokovaná vojna tam trvá už desať mesiacov. Rusko na fronte nedosahuje úspechy, aké plánovalo, a v poslednom čase podniká rozsiahle útoky predovšetkým na životne dôležitú civilnú infraštruktúru. Západ Moskvu obviňuje z vojnových zločinov a zločinov proti ľudskosti.

VIDEO: Čo odkazuje ukrajinský vojak Rusom z pekla na Zemi, z Bachmutu?
Video

Ukrajinské hlavné mesto Kyjev sa aj v noci na piatok stalo terčom útoku dronov. Miestni predstavitelia vydali krátko po 02.00 h na sociálnej sieti Telegram varovanie, aby sa obyvatelia mesta skryli v protileteckých krytoch. Gubernátor Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba uviedol, že cieľom útoku bola podľa neho tamojšia energetická infraštruktúra. Útok si nevyžiadal obete na ľudských životoch.

Ukrajina hlásila už vo štvrtok ráno rozsiahly raketový útok Ruska. Na územie krajiny smerovalo vo viacerých vlnách vyše 100 striel. Ukrajinský prezident Zelenskyj následne uviedol, že v dôsledku týchto útokov zostala väčšina územia Ukrajiny bez elektriny.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine