Zelenskyj Ukrajincom: Spoznali sme skutočných priateľov, 2023 bude rokom víťazstva

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v krátkom novoročnom prianí ľuďom vo svojej krajine povedal, že spoznali, kto je ich skutočným priateľom. Ukrajina sa už viac ako desať mesiacov s podporou západných krajín, vrátane Slovenska, bráni ruskej agresii. Podľa Zelenského bude rok 2023 rokom víťazstva.

31.12.2022 22:24
Volodymyr Zelenskyj s manželkou Olenou Foto:
Volodymyr Zelenskyj s manželkou Olenou
debata (4)

„Prajete si zázraky? Ukrajinci ich robia už dosť dlho,“ napísal Zelenskyj v príspevku na svojom oficiálnom profile na Telegrame. Zverejnil v ňom fotografiu, na ktorej sa s manželkou Olenou drží za ruku pred skromne ozdobeným vianočným stromčekom. Obaja majú oblečenie v tmavozelenej far­be.

„Chcete skutočných priateľov? My sme už s určitosťou spoznali, ktorí nimi sú,“ napísal Zelenskyj. V narážke na ruské útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru ľuďom, ktorí túžia po svetle, pripomenul, že „je v každom z nás aj bez elektrického prúdu“.

„Chcete dobrodružstvo a cestovanie? Ukrajinci ich teraz majú až veľa,“ podotkol Zelenskyj. Kvôli ruskej agresii milióny obyvateľov Ukrajiny museli opustiť svoje domovy, niektorí útočisko našli inde vo vlasti, mnoho ich ale odišlo do zahraničia.

„Takže dnes to je len jedno želanie. A to sa nestane zázrakom, ale našou prácou. Bojom. Vzájomnou pomocou. Ľudskosťou. Všetko najlepšie v novom roku! V roku nášho víťazstva!“ napísal tiež Zelenskyj.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #Volodymyr Zelenskyj #Olena Zelenská