Nemecko naplo svaly. Ukrajine pošle obrnené vozidlá aj Patriot

Nemecko dlhodobo čelilo kritike, že by malo vojensky viac pomáhať Ukrajine v boji proti ruskej invázii. Berlín teraz oznámil, že pošle Kyjevu 40 obrnených bojových vozidiel pechoty Marder a jednu batériu protivzdušnej obrany Patriot.

05.01.2023 20:46
Marder, vojna an Ukrajine Foto:
Bojové vozidlá pechoty Marder.
debata (152)

Rozhodnutie sa zrodilo po rozhovore nemeckého kancelára Olafa Scholza s americkým prezidentom Joeom Bidenom.

VIDEO: Ukrajinci si v boji s Rusmi pochvaľujú ‚boha vojny‘ z Nemecka

Video
Mars bol rímskym bohom vojny. MARS II. aj samohybný obrnený salvový raketomet. Tieto zbrane dodalo Ukrajine Nemecko a Kyjev si ich veľmi pochvaľuje. Pozrite si cvičné streľby MARS-u II. na videu nemeckého Bundeswehru.

Biely dom oznámil, že Amerika pošle Ukrajine obrnené vozidlá Bradley. USA a Nemecko tiež budú pokračovať vo výcviku ukrajinských vojakov.

VIDEO: Ukrajinci dostanú zbraň, ktorá sa vyrovná ruským tankom

Video
USA dodajú Ukrajincom bojové vozidlá Bradley. Pozrite si na videu US Army, prečo by sa tieto zbrane Kyjevu v boji s ruskými okupantmi hodili.

Ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu v exkluzívnom rozhovore pre Pravdu už v decembri signalizovala nemecká ministerka obrany Christine Lambrechtová. "Ukrajine v jej odvážnom boji proti útočníkom poskytujeme komplexnú podporu. Dodali sme jej veľké množstvo zbraní a vybavenia, vrátane najmodernejších samohybných húfnic, raketometov a systémov protivzdušnej obrany. Chcem, aby Ukrajina dostala podporu, ktorú potrebuje. A vynaložíme maximálne úsilie, aby sme v tejto pomoci pokračovali,“ povedala Lambrechtová.

Christine Lambrechtová Čítajte viac Mala by Ukrajina vstúpiť do NATO? Pre Pravdu odpovedá nemecká ministerka obrany

Už včera (4. 1.) Francúzsko oznámilo, že dodá Kyjevu ľahké obrnené prieskumné kolesové vozidlá AMX-10 RC, ktoré slúžia aj ako stíhače tankov.

VIDEO: Francúzsko dodá Ukrajine stíhače (ruských) tankov

Video
Paríž oznámil, že dodá Kyjevu ľahké obrnené prieskumné kolesové vozidlá AMX-10 RC, ktoré slúžia aj ako stíhače tankov. Viac vo videu francúzskeho ministerstva obrany.

© Autorské práva vyhradené

152 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #vojna na Ukrajine #dodávky zbraní #Putinova vojna