Muž v USA zabil svoju sedemčlennú rodinu a potom aj seba

Muž v americkom štáte Utah zastrelil svoju sedemčlennú rodinu vrátane piatich detí a potom obrátil zbraň proti sebe a vzal si život. Vo štvrtok o tom informovala polícia v USA, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra AFP.

06.01.2023 07:27
Utah, USA, osem mŕtvych Foto: ,
Polícia vyšetruje v dome, kde bolo vo štvrtok 5. januára 2023 v meste Enoch v Utahu nájdených osem mŕtvych členov rodiny.
debata (8)

Policajti v malom meste Enoch v Utahu našli v rodinnom dome osem tiel vrátane tela štvorročného dieťaťa. O pomoc políciu požiadali príbuzní a priatelia, ktorí mali o rodinu obavy.

Hovorca mesta Enoch uviedol, že policajti objavili v rodinnom dome mŕtvych troch dospelých a päť detí; všetci mali evidentne smrteľné strelné poranenia.

„Dôkazy naznačujú, že podozrivý si po zavraždení siedmich ďalších ľudí v dome vzal život,“ uviedlo mesto v oznámení a identifikovalo podozrivého ako 42-ročného Michaela Haighta.

Mŕtvi boli jeho manželka, jej matka a päť detí manželov – tri dievčatá a dvaja chlapci vo veku od štyroch do 17 rokov.

Vyšetrovanie prebieha a polícia oznámila, že v súvislosti so zločinom už nepátra po nikom ďalšom.

Enoch je vidiecke mesto s približne 7000 obyvateľmi v juhozápadnej časti Utahu. Nachádza sa okolo 3,5 hodiny jazdy autom od Salt Lake City, hlavného mesta štátu.

Tento štát je známy ako sídlo Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní, ktorá je známejšia pod označením mormóni. Ide o konzervatívne kresťanské spoločenstvo, ktoré kladie silný dôraz na rodinu, ale historicky podporovalo polygamiu.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #utah